Proslava Međunarodnog dana žena

Međunarodni dan žena obilježava se u mnogim zemljama širom svijeta. To je dan kada se žene cijeni za sva njihova postignuća i kada im se posvećuje posebna pažnja, iako bi tako trebalo biti svih 365 dana u godini. Diljem svijeta današnji dan biti će obilježen umjetničkim performansima, koncertima i raznim drugim kulturnim događanjima.


Tim slijedom i žene Udruge slijepih Primorsko-goranske županije već dugi niz godina slave Međunarodni dan žena, što je postala tradicija u našoj Udruzi. Iako se na ovaj praznik daje naglasak na traženje i ostvarivanje ženskih radnih prava, žene Udruge slijepih Primorsko-goranske županije nemaju takvih zahtjeva, već taj praznik slave u pravom smislu te riječi, okružene pažnjom i ljubavi obitelji i prijatelja.
Ovogodišnji Međunarodni dan žena, žene Udruge slijepih Primorsko-goranske županije proslavile su 8. ožujka u restoranu Kvarner u Rijeci, gdje im je pripremljen svečani ručak. Proslavu Dana žena organizirala je Ljiljana Tić, predsjednica Sekcije žena. Proslavi se odazvao 15 članica naše Udruge, kako bi zajedno podijelile radost i proslavile ovaj svečani praznik. Prilikom susreta, ženama se najprije obratio tajnik Udruge slijepih Rijeka, Vladimir Ćop s prigodnim riječima, te im poželio ugodan i lijep Dan žena i ostvarenje svih njihovih ženskih prava. Tom prigodom ženama su uručeni buketi cvijeća.

Za ovu prigodu naše vrijedne i drage članice priredile su kao i svaki put bogat izbor raznih slastica, te su svi prisutni uživali u slatkim zalogajima.

Za glazbeni dio programa pobrinuo se Boris Đunđek koji je kao i uvijek zvucima harmonike uveseljavao ženska srca.
Usput bih spomenuo da su čelnici Grada Rijeke na riječkom Korzu i ove godine ženama dijelili ruže, što je višegodišnja tradicija za Dan žena. Ponovno je istaknuta važnost obilježavanja ovog dana. Riječanke, pogotovo one starije generacije još vole na poklon dobiti cvijet na svoj dan.
U ugodnoj atmosferi, veselom društvu i plesu uz zvuke harmonike, žene su se zadržale do kasnih poslijepodnevnih sati, slaveći Međunarodni dan žena.