Susret sa djecom i roditeljima povodom Sv.Nikole

Susretom djece i njihovih roditelja sa predstavnicima upravljačkih tijela u danima oko svetog Nikole u Udruzi slijepih Primorsko-goranske županije započinje obilježavanje božićno-novogodišnjih blagdana. Aktivnost koju Udruga promiče u radu sa članstvom postala je tradicija i nešto na što se računa i sa nestrpljenjem očekuje.

U ranim poslijepodnevnim satima, u  subotu 08. prosinca 2018. na Pavlinskom trgu spremno smo dočekali svoje najmlađe članove u pratnji njihovih roditelja. Nakon pozdrava, pošto su se raskomotili i udobno smjestili, prisutne je pozdravio  predsjednik Emil Mandarić, zahvalio se na dolasku, poželio svima ugodno druženje, te zdravlje, mir i blagostanje u nadolazećoj 2019. godini, a djeci dobar uspjeh u daljnjem školovanju. Poštujući stare običaje za drage nam goste upriličili smo prigodni domjenak. Helena i Dragica su se pobrinule kako niti u jednom trenutku na stolovima ne bi nedostajalo osvježavajućih pića, grickalica i slastica. Kako bi ugođaj bio potpun, pobrinuo se Viktor koji nam je otpjevao par pjesama za koje je bio nagrađen burnim pljeskom i pohvalama za izvedbe. Viktor nas je navikao, da na manifestacijama poput ove, program započne sa Bocellijevim – Con te partiro. Program je nastavio izvodeći Kalelargu i Zadar je u srcu mome, a mi smo mu se pridružili i zapjevali zajedno sa njim.

Nakon kratke pauze i osvježenja, nastupio je za najmlađe dugo očekivani trenutak darivanja, u kojem su dobili poklon- pakete slastica.Darivanju najmlađih i ove, kao i prethodnih godina pridružili su se i naši kreativci, poklonima nastalim u „Kreativnoj radionici“koja djeluje pri Udruzi dugi niz godina.  Veselje, povišeni tonovi i upadice tko će što prije nešto reći ispunili su društvene prostorije. Mobiteli, računala, nove tehnologije, tko što zna, dijele se savjeti i razmjenjuju iskustva. Roditelji sa vodstvom Udruge dogovaraju strategije kako bi kvalitetu života svoje djece podigli na višu razinu. U jednom trenutku netko primjećuje kako će ubrzo i noć, te da je vrijeme da se rastajemo, jer djecu i roditelje očekuju brojne obveze. Rastali smo se sa željomza zdravljem i blagoslovom naših obitelji, prijateljavi svih ljudi dobre volje koji nas podržavaju u nastojanju da savladamo probleme i teškoćesa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu, te kako bi ovo breme života koje nosimo postalo podnošljivije.