Prvi susret žena Medopčinskega društva slepih in slabovidnih Koper i Udruge slijepih Primorsko-goranske županije

Inicijativu članica da svojim aktivnim učešćem u radu unaprijede dobru dosadašnju suradnju podržala su upravljačka tijela Medopčinskega društva slepih in slabovidnih Koper i Udruge slijepih Primorsko-goranske županije. Kopersko društvo ove godine obilježava 70 godina rada i djelovanja, te smo im prepustili organizaciju prvog susreta Aktiva žena. Poziv predsjednice Aktiva žena gospođe Milke Frelih sa zadovoljstvom smo prihvatili. U jutarnjim satima 09. lipnja 5 članica Udruge sa pratiteljima, te predsjednik, tajnik i službenica uputilo se put Kopra. U prostorijama društva dočekale su nas domaćice, predsjednik i tajnik, te je nakon upoznavanja i pozdrava upriličen domjenak za sve prisutne.

Gospođa Milka je voditeljici sekcije žena naše Udruge gospođi Ljiljani Tić na dar uručila rukotvorine koje su nastale u njihovoj radionici, a predsjednik USPGŽ, Emil Mandarić, gospođi Milki uručio je suvenir keramičkog riječkog morčića.

Članice su se upoznale sa programima i aktivnostima koje se provode u njihovim udrugama sa ciljem podrške i podizanja kvalitete života slijepih žena na višu razinu. Voditelji udruga ovaj susret su iskoristili kako bi dogovorili buduće projekte i programe. Vrijedni volonteri domaćina pobrinuli su se za specijalitete sa roštilja, a domaćice su nas poslužile slasticama koje su same izradile za ovu prigodu. I kakav bi to susret bio bez pjesme. Pjevale su se i slovenske i hrvatske pjesme.

Vrijeme provedeno u društvu dragih ljudi brzo je prošlo i približio se trenutak rastanka. Koper smo napustili s lijepom uspomenom i obećanjem da ćemo se uskoro ponovno vidjeti.