Proslava Međunarodnog dana žena

Godinama već žene Udruge slijepih Primorsko-goranske županije slave Međunarodni dan žena, što je postala tradicija u našoj Udruzi. Iako se na ovaj praznik daje naglasak na traženje i ostvarivanje ženskih radnih prava, žene Udruge slijepih Primorsko-goranske županije nemaju takvih zahtjeva, već taj praznik slave u pravom smislu te riječi, okružene pažnjom i ljubavi obitelji i prijatelja.

Ovogodišnji Međunarodni dan žena, žene Udruge slijepih Primorsko-goranske županije proslavile su 8. ožujka u restoranu “Mornar” u Rijeci, gdje je za sve slavljenike priređen svečani ručak. Na ovoj proslavi bile su pretežno žene kreativne radionice, kao i dio muškog društva, koji su svojim prisustvom ženama uljepšali njihov dan.

Za ljepši ugođaj i kompletnu organizaciju na ovaj dan pobrinula se predsjednica Sekcije žena Ljiljana Tić. Predsjednik Udruge slijepih PGŽ Emil Mandarić obratio se ženama prigodnim riječima, te im čestitao Dan žena. U znak pažnje uručio im je cvijet, tj. svakoj ženi po jednu ružu.

Tom prigodom za žene je priređen i kulturni program. Naime, pjesnici Udruge slijepih Primorsko-goranske županije: Vesna Miculinić-Prešnjak, Tatjana Jedriško-Pančelat i Kuzman Landeka čitali su ljubavne stihove, kako bi ženama uljepšali njihov dan. Za glazbeni dio programa pobrinuo se Ivan Terlević koji je kao i uvijek zvucima harmonike uveseljavao ženska srca.

U ugodnoj atmosferi, veselom društvu i zvucima harmonike proslavili smo nezaboravni Međunarodni dan žena.