Proslava Međunarodnog dana žena

Međunarodni dan žena obilježava se u mnogim zemljama širom svijeta. To je dan kada se žene cijeni za sva postignuća i kada im se posvećuje posebna pažnja, i nikakve podjele nisu važne: nacionalna, etnička, jezična, kulturna, ekonomska ni politička, iako bi tako trebalo biti svih 365 dana u godini i za muški i za ženski rod. Diljem svijeta današnji dan biti će obilježen umjetničkim performansima, koncertima i raznim drugim kulturnim  događanjima.

Tim slijedom i  žene Udruge slijepih Primorsko-goranske županije već dugi niz godina slave Međunarodni dan žena, što je postala tradicija u našoj Udruzi. Iako se na ovaj praznik daje naglasak na traženje i ostvarivanje ženskih radnih prava, žene Udruge slijepih Primorsko-goranske županije nemaju takvih zahtjeva, već taj praznik slave u pravom smislu te riječi, okružene pažnjom i ljubavi obitelji i prijatelja.

Ovogodišnji Međunarodni dan žena, žene Udruge slijepih Primorsko-goranske županije proslavile su 8. ožujka u prostorijama naše Udruge. Proslavi Dana žena odazvao se velik broj članstva kako bi zajedno podijelili radost i proslavili ovaj svečani praznik. Prilikom susreta, ženama se najprije obratio predsjednik Udruge slijepih Rijeka, Emil Mandarić s prigodnim riječima, te im poželio ugodan i lijep Dan žena i ostvarenje svih njihovih ženskih prava. Tom prigodom ženama je uručeno cvijeće, to jest cvjetne lončanice jaglaca u raznim bojama.

Za sve prisutne pripremljen je domjenak i bezalkoholna pića, a naše vrijedne i drage članice priredile su kao i svaki put bogat izbor raznih slastica, te smo uživali u slatkim zalogajima.

Za glazbeni dio programa pobrinuo se Boris Đunđek koji je kao i uvijek zvucima harmonike uveseljavao ženska srca.

Usput bih spomenuo da su čelnici Grada Rijeke na riječkom Korzu ženama dijelili ruže, što je višegodišnji običaj za Dan žena. Ponovno je istaknuta važnost obilježavanja ovog dana. Riječanke, pogotovo one starije generacije još vole na poklon dobiti cvijet na svoj dan.

U ugodnoj atmosferi, veselom društvu i plesu uz zvuke harmonike zadržali smo se do kasnih večernjih sati,  slaveći Međunarodni dan žena u Udruzi slijepih Primorsko-goranske županije.