Proslava blagdana Svete Lucije

Povodom blagdana Svete Lucije Udruga slijepih Primorsko-goranske županije organizirala je susret u svojim poslovnim prostorijama za svoje članove i prijatelje, u četvrtak 13. prosinca 2018. godine, kako bi se ugodno proveselili i podijelili radost u ovo blagdansko vrijeme.

Oko 16,00 sati započelo je uobičajeno druženje za odrasle članove. Kao i obično, najprije nas je prigodnim riječima pozdravio predsjednik Udruge Emil Mandarić. Nakon kraćeg govora predsjednik je svima poželio ugodne božićne blagdane i svako dobro u 2019. godini, kako članovima, tako i njihovim obiteljima.
Valja napomenuti da se na dan Svete Lucije sije božićna pšenica, simbol života kod kršćana. Tom prigodom nekoliko naših članova donijelo je posijanu pšenicu u malim ukrasnim posudama, kako bi uljepšali blagdanski ugođaj u našoj Udruzi.

Budući da naša Udruga vodi posebnu brigu o najmlađima, tj. djeci, za njih je priređen susret tjedan dana ranije, u subotu 8. prosinca 2018. Godine. U poslijepodnevnim satima u prostorijama naše Udruge okupila su se djeca školske i predškolske dobi, te njihovi roditelji i prijatelji. Tom prigodom za sve prisutne upriličen je kulturni program u kojem su sudjelovala slijepa i slabovidna djeca. Povodom spomenutog blagdana djeci su uručeni darovi, tj. prigodni poklon paketi, kako bi na dan Svetog Nikole bile popunjene njihove čizmice i cipelice raznim slatkišima.
Za sve članove priređen je prigodni domjenak. Kako bi se naši članovi osjećali lijepo i ugodno na proslavi blagdana Svete Lucije, te večeri zvucima harmonike Boris Đunđek je uveseljavao sve prisutne.
Uz ples, glazbu, u ugodnom raspoloženju i u dobrom društvu zadržali smo se do kasnih večernjih sati.