Prosinac u Udruzi slijepih Primorsko – goranske županije

Godinama već tijekom  mjeseca prosinca Udruga slijepih Primorsko-goranske županije u Rijeci  za svoje članstvo organizira zajedničke susrete za kraj godine.

U četvrtak  14. prosinca 2017. godine  povodom Svete Lucije  u prostorijama naše Udruge organizirano  je tradicionalno druženje šireg članstva. Kao i obično, najprije nas je prigodnim riječima pozdravio predsjednik Udruge Emil Mandarić. Nakon kraćeg govora predsjednik je svim članovima i njihovim obiteljima poželio ugodne božićne i novogodišnje blagdane  i svako dobro u 2018. godini.

Za sve članove priređen je prigodni domjenak. Kako bi se članovi lijepo i ugodno osjećali na zajedničkom susretu, te večeri  upriličen je i zabavni program. Za sve nas je na harmonici svirao Boris Đunđek, te je izvodio  pjesme za svačiji ukus.

I ne samo da posvećujemo pažnju  članovima koji dolaze u Udrugu, već izlazimo i na teren. Naime, posebnu brigu vodimo i o našim najstarijim i nemoćnim članovima. Uoči božićnih blagdana godinama već obilazimo naše starije i nemoćne članove, koji rijetko ili nikako ne dolaze u Udrugu. Prilikom posjeta uručili smo im prigodne božićne pakete, kako se ne bi osjećali usamljeni i zaboravljeni. Posjete starijima obično obavljaju naši mlađi i vitalniji članovi. Posjete, božićni darovi i nekoliko lijepih riječi, velika je utjeha  za svakog našeg starijeg člana u ove blagdanske dane.

Uoči Badnjaka,  tj. 22. prosinca 2017. godine, Udruga slijepih Primorsko-goranske županije ove je godine za svoje članove priredila svečani domjenak – bakalar, ribu i posna jela. Uz to naše vrijedne članice ispekle su razne svečane božićne  kolače: krafne, fritule, kroštule, te smo uživali u slatkim zalogajima.

I za kraj godine, tj. 29. prosinca 2017. upriličen je domjenak za  članove naše Udruge. Uz glazbu, ples i ugodno druženje  ispratili smo  još jednu godinu.

Godina koja je uskoro iza nas, ostat će nam u lijepom sjećanju, kao i mnogobrojni prijateljski i sportski susreti tijekom cijele godine, a posebno u prosincu kada smo osjetili radost božićnih i novogodišnjih blagdana.