Kreativke na radionici u Muzeju moderne I suvremene umjetnosti u Rijeci

U Rijeci je u razdoblju od 22. veljače do 23. ožujka 2022. godine u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti održana izložba umjetnice Andreje Kulunčić pod nazivom “Vi ste partiju izdale onda kada je trebalo da joj pomognete”. Izložba je posvećena aktiviranju sjećanja na stradanje više od 850 kažnjenica u političkim logorima na otocima Goli otok i Sveti Grgur.

U sklopu izložbe održavane su i radionice koje je vodila autorica izložbe. Na radionicama su se izrađivale skulpturee žena od gline s motom “850 žena za 850 žena” s ciljem da sudionice radionica izrade 850 skulptura koje će predstavljati zajednički i cjeloviti rad na budućim izložbama.
Izložbu su posjetile i četiri članice Kreativne radionice Udruge slijepih Primorsko-goranske županije, Ljiljana Tić, Vesna Prešnjak Miculinić, Božica Muškardin i Vera Provči u pratnji voditeljice gospođe Mirjane Marin. Kroz izložbu ih je provela gđa. Ivana Lučić, muzejski pedagog, a zatim su zajedno sa voditeljicom gđom. Mirjanom, sudjelovale u radionici i izrađivale skulpture.