Druženje u prirodi

Otkada Udruga slijepih Primorsko-goranske županije ima svoje izletište “Sansovo” u Bakarcu, njeni članovi sve češće provode slobodno vrijeme u prirodi. Osim što naši članovi odlaze u manjim skupinama na izletište, jednom ili dva puta godišnje organizira se  druženje u prirodi i za šire članstvo.

Ovogodišnje masovnije druženje na otvorenom na izletištu “Sansovo” Udruga slijepih Primorsko-goranske županije organizirala je u četvrtak 28. lipnja 2018. godine. Topao i sunčani lipanjski dan izmamio je mnoge izletnike u prirodu. Kako naše izletište postaje sve atraktivnije, ovom izletu se odazvao velik broj naših članova i njihovih prijatelja, kako bi zajedno proveli jedan lijep i ugodan ljetni dan.

Svaki izletnik mogao je na različit način  provesti vrijeme u prirodi, jer su se organizirale razne igre poput: kartanja, igranja šaha, trčanja ili hodanja po travnatom nogometnom igralištu i uređenim šumskim stazama. Vrlo zanimljiva bila je viseća kuglana koja je  postavljena na našem izletištu. Mnogi izletnici rado su  provodili vrijeme u kuglanju, a pogotovo naši dugogodišnji kuglači.

Budući da je uređena pješačka staza od izletišta do mora, mnogi izletnici odlučili su se na lungomare (šetnju uz more) od Bakarca do Kraljevice. Oni odlučniji proveli su vrijeme u kupanju i sunčanju  u jednoj od mnogih pješčanih uvala Bakarskog zaljeva. Udišući svježi morski zrak uz opojni miris mediteranskog raslinja, osjećali smo se ugodno i  opušteno.  Poseban dojam na sve izletnike ostavilo je plavetnilo prozirnog neba i čistog mora Kvarnerskog zaljeva.

Za sve izletnike pripremljen je ručak na otvorenom, te osvježavajuća pića za čiju organizaciju se pobrinuli predsjednik naše udruge Emil Mandarić i službenica Udruge Marija Đunđek.

Nakon ručka i kraćeg odmora, zvucima harmonike zabavljalo nas je Boris Đunđek. Uz zvuke harmonike, pjesmu i veselje zadržali smo se do večernjih sati, uživajući u prirodi i ugodnom druženju. Za ljubitelje prirode ovaj dan će ostati u lijepom sjećanju, kako na dobro društvo tako i na prirodne ljepote ovoga kraja u čijem srcu leži izletište “Sansovo”.

Izletište „Sansovo“ zasigurno je destinacija za rekreaciju, sport, odmor, susrete i druženja kako za slijepe Primorsko-goranske županije, tako i  za slijepe članove prijateljskih nam Udruga iz Hrvatske i Slovenije.