Drugi susret žena Udruge slijepih Primorsko-goranske županije i Medopčinskega društva slepihin slabovidnih Koper

U povodu obilježavanja 70 godina rada i djelovanja  Udruga slijepih Primorsko-goranske županije, u srijedu 03. Srpnja 2019. Godine organizirala je na edukacijsko-rekreacijskom centru „Sansovo“ u Bakarcu susret slijepih žena prijateljskih udruga.

Poziv predsjednice Sekcije žena riječke udruge, Ljiljane Tić članice Aktiva žena Medopčinskega društva slepih in slabovidnih, Koper sa zadovoljstvom su prihvatile     i potvrdile svoj dolazak. Sunčano jutro i blagi povjetarac sa sjevera najavili su ugodan dan na Sansovu.  Par minuta nakon 9 sati stiglo je Koparsko društvo. Veselje i radost, kako i priliči pri susretu starih prijatelja.   Pozdravnim govorima, predsjednici, Baltič i Mandarić istaknuli su važnost i značaj, te daljnju podršku Udruga kod organizacije i realizacije programa i inicijativa poput ove. Ljiljana Tić je pozdravila prisutne, zahvalila prijateljicama na dolasku i upoznala ih sa današnjim  programom radionice oslikavanja sirove svile,  na kojoj  će potrebne vještine i znanja prenijeti na Koprčanke. Umjetnička voditeljica „Kreativne radionice“, Mirjana Marin gošćama je na dar uručila buketiće primorskog bilja, koje je za ovaj susret osmislila i izradila sa članicama. Gospođa Milka Frolih, predsjednica aktiva žena MDSS Koper, zahvalila se domaćicama na pozivu i organizaciji današnjeg susreta, i uručila našim članicama prigodne rukotvorine nastale u njihovoj radionici.  Mirjana i Ljiljana sa gošćama su oslikavale svilene šalove, Ruža je  prezentirala vještinu pletenja i heklanja, dok je Vesna Prešnjak-Miculinić oslikavala muške kravate od sirove svile. Predsjednici i tajnik Šajn dogovorili  su zajedničke aktivnosti za nastavak dosadašnje dobre suradnje s ciljem prenošenja znanja i vještina svojih članova.

Sa obližnjeg roštilja širio se zamaman miris raznih specijaliteta  za čiju su se pripremu pobrinuli naši vrijedni volonteri Marija i Ive. Burni aplauz i pohvale na račun kuhara uputili su svi prisutni. Nakon ukusna objeda i dobre kapljice    poslužene su i slastice za koje su se pobrinule naše vrijedne domaćice. Boris uzima harmoniku, i počinje pjesma i ples, a pjevalo se i plesalo uz slovenske i hrvatske pjesme. Nakon pjesme i  plesa, kratki odmor, razgovor i osvježenje, a potom počinje nadmetanje u igri na visećoj kuglani.

Bogatiji za još jedno iskustvo, gošćama poklanjamo šalove nastale na današnjoj radionici, a predsjedniku Baltiču i tajniku Šajnu su uručene kravate. Pozdravi i oproštaj uz obećanje: „Vidimo se u rujnu na svečanosti obilježavanja 70 godina rada i djelovanja Udruge slijepih Primorsko-goranske županije“.