Druga tematska sjednica Skupštine Udruge slijepih Primorsko-goranske županije

U četvrtak, 15. prosinca 2022. godine u prostorijama Udruge slijepih Primorsko-goranske županije, sa početkom u 10,00 sati održana je druga tematska sjednica Skupštine.

Nakon intoniranja Hrvatske himne, na poziv predsjednika Emila Mandarića, zastupnici su minutom šutnje odali počast poginulim braniteljima i preminulim članovima Udruge. Otvarajući drugu tematsku sjednicu Skupštine, predsjednik je pozdravio zastupnike te ih pozvao da se uključe u raspravu po točkama dnevnog reda i aktivno sudjeluju u radu Skupštine. Prozivkom je utvrđena prisutnost zastupnika koji su se odazvali sjednici te da su sve odluke koje se donesu na ovoj sjednici pravovaljane.

Nakon izbora radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika, Skupština je započela sa radom. Zastupnici su jednoglasno prihvatili predloženi dnevni red. Predsjednik je otvorio raspravu o Operativnom i financijskom planu za 2023. godinu. Nakon rasprave i odgovora na postavljena zastupnička pitanja, pristupilo se glasanju. Zastupnici su jednoglasno prihvatili Operativni i financijski plan za 2023. godinu. Potom se raspravljalo vezano uz točku dnevnog reda o Strateškom planu djelovanja Udruge za period od 2023. do 2027. godine. Na poziv predsjednika da se pristupi glasanju, zastupnici su podizanjem ruke jednoglasno prihvatili Strateški plan. Verifikacijom rezervnog člana Nadzornog odbora izabranog na Zboru članstva, popunjeno je upražnjeno mjesto nedavno preminulog predsjednika Odbora. Potom je predložen i jednoglasno izabran rezervni član Nadzornog odbora za vrijeme trajanja mandata ovoga saziva Skupštine. Pošto su obrađene sve točke dnevnog reda, predsjednik se zahvalio zastupnicima Skupštine na sudjelovanju i proglasio sjednicu Skupštine zatvorenom. Zastupnici su nastavili sa druženjem u prostorijama Udruge.