7. „Memorijalni šahovski turnir Anđelo Raukar“

Udruga  slijepih Primorsko-goranske županije i Sportski klub slijepih Rijeka, u subotu 16. veljače 2019. godine u društvenim prostorijama na Pavlinskom trgu organizirali su 7. „Memorijalni šahovski turnir Anđelo Raukar“.

Pozivu organizatora odazvao se 21 šahist iz Ljubljane, Kranja, Kopra, Zagreba, Pule, Senja i Rijeke. Vrijeme od dolaska do početka natjecanja šahisti su iskoristili za razmjenu pozdrava, marendu i okrepu. Ispred  Sportskog kluba slijepih Rijeka pozdrave je uputio  Tomislav Lilić zahvalio se na dolasku te predao riječ predsjedniku Udruge. Emil Mandarić je sve prisutne pozdravio ispred Udruge slijepih Primorsko-goranske županije i svoje osobno ime, zahvalio se šahistima koji svojim učešćem i sudjelovanjem na ovom turniru održavaju uspomenu na velikoga sportaša, prijatelja i čovjeka.  Minutom šutnje  odali smo počast pokojnom Anđelu.  Emil je zamolio šahiste za sportsko nadmetanje, poželio igračima dobre partije i još bolje rezultate, te proglasio turnir otvorenim. Sudac Siniša Kvaternik pozvao je šahiste da zauzmu mjesta za stolovima i počelo je nadmetanje u 1. Kolu. Natjecanje na turniru se odvijalo po švicarskom sistemu, 5 kola, tempo igre pola sata po igraču. Nakon 5 odigranih kola sudac je sastavio bodovnu listu, te pošto je proteklo vrijeme za žalbe i prigovore, kojih nije bilo, turnir proglasio regularnim. Tomislav Lilić se još jednom zahvalio natjecateljima na sportskom vladanju kao i na motivaciji da ovaj turnir ostane svima u lijepom sjećanju. Potom je sudac Kvaternik pročitao osvojene rezultate, a predsjednik Udruge Emil Mandarić je osvajačima prva tri mjesta uručio pehare.

Prvo mjesto: Mario Muškardin (Rijeka) 4,5 boda

Drugo mjesto: Janez Mlačnik (Ljubljana) 4 boda

Treće mjesto: Franc Mlačnik (Kranj)  3,5 boda, Bucholc 15, 5

Nakon 5 odigranih kola dva igrača, oba iz  Kranja, Franc Mlačnik i Emil Muri, osvojili su 3,5 boda, te je pehar za treće mjesto pripao Francu Mlačniku sa Bucholcom 15,5 dok je Muri završio natjecanje na četvrtom mjestu sa Bucholcom 15. Emil je još jednom osvajačima pehara čestitao na uspjehu, a ostalim sudionicima zahvalio i poželio više sportske sreće na slijedećem turniru.

Naše vrijedne domaćice, Dragica i Marija  poslužile su  ručak za sve prisutne. Nakon ručka nastavilo se druženje, razgovor starih prijatelja, analiza pojedinih partija i prisjećanje na čovjeka radi kojeg smo se okupili. Druženje je nastavljeno u sve boljem raspoloženju. Uz zvuke harmonike u rukama Novice i Borisa, potekle su pjesme po željama.  Zabava uz razgovor i pjesmu produžila se do kasno u noć.